Elkezdődött a “Töltsd fel a készleted” Akció sorozat. Idén a tavalyi sorozatot szeretném tovább fejleszteni azzal, hogy csinálok egy egy bemutató darabot is az éppen akciós termékek használatával, így bővítve ismereteiteket az adott témában. Az első héten a Pentart Dekor termékei vannak a porondon, így 15% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg a Dekor alapozót, lakkot, befejező viaszt, soft-,enamel-és metál matt festéket. Erre a hétre a bemutatódarab egy régi polc amin több dolgot is megtapasztaltam, kipróbáltam.

Első lépésként atomjaira szedtem a polcot, majd alaposan zsírtalanítottam (egy alkoholos ronggyal áttöröltem). A bútor bútorlapból készült aminek a felülete igen “csúszós” így ez esetben használtam alapozót is. Választhattam volna azt is, hogy csiszolóval kicsit megdörzsölöm, hogy jobban tapadjon a festék de ezt most egyszerűbbnek találtam. Az alapozás egyébként még abban is segít, hogy ha a felület már korábban volt festve akkor az az új szín felhordásakor ne tudjon visszaoldódni és elszínezni a gondosan kiválasztott színünket.

A gondosan kiválasztott szín ez esetben a tört fehér illetve a fekete Dekor Paint Soft. A lábakat feketére a polclapokat fehérre festettem. A fehér lapokat oxford kék metál matt festékkel fogom tovább díszíteni. A Dekor Paint Soft-ot minden esetben le kell zárni, míg a Dekor Metál Matt festék már nem igényel bármilyen felületkezelést így a lakk réteg a két fajta festék közé kerül. Láttam egy technikát amikor a lakkba öntöttek Metál Matt festéket, így kedvet is kaptam, hogy kipróbáljam. A Dekor Lakkhoz ezüst Metál Matt festéket kevertem, hogy a fehér kapjon egy kis ezüstös fényt. Nekem ez a technika ezen a bútoron nem jött be, mert nagyon foltos lett, akár ecsettel, akár szivaccsal vittem fel. Hozzá tartozik a történethez az is, hogy ahol láttam ezt a technikát ott eleve foltos volt a cél, ezt erősítették ezzel a lakkos festékes eleggyel. Annak jól állt, de nekem nem sikerült homogén felületet csinálni vele. (Természetesen mivel felkeltette a fantáziámat továbbra is próbálkozni fogok vele, hátha sikerül majd úgy is. 🙂 ) Szóval megvolt a próba, nem tettszett így vissza is festettem az egészet fehérre.